Dans le livre que j'ai rapporté, on trouve autant de recettes plus simples de plats qu'on mange tous les jours, comme des mets qui sont plus raffinés et qu'on trouve plus dans les restaurans, disons. Mais pour les sites, si tu vas voir sur ma page Web, en bas, je donne d'autres liens, et ce sont des recettes que tout le monde peut préparer, j'imagine, avec les ingrédients nécessaires. J'aime bien manger les mets des pays que je visite, et j'ai fait une grosse recherche pour trouver ces liens...mais il y a peut-être d'autres plus pertinents aussi.
La recette du Gigot d'ageau:
Leg of Lamb
with Gravy
1.5 kg (3 lbs) leg of lamb, tunnel-boned
2 tablespoons oil
STUFFING
1 cup fresh breadcrumbs
1 small onion, finely chopped
1 clove garlic, crushed
2 tablespoons chopped fresh parsley
1 egg, lightly beaten
GRAVY
2 tablespoons plain flour
1½ teaspoons Worcestershire sauce
2 cups chicken stock
Preparation time: 25 minutes
Total cooking time: 1¼-1¾ hours + 20 minutes standing
Serves 6
Preheat oven to moderate 180°C (350°F). Trim lamb of excess fat and sinew.
To make Stuffing: In a small bowl, combine the breadcrumbs, onion, garlic, parsley, egg and rind. Press stuffing mixture into cavity of the lamb.
Tuck in ends of lamb to enclose stuffing. Tie lamb securely with string at regular intervals to retain shape during cooking. Place oil in a deep baking dish and add the prepared lamb. Bake 1-1¼ hours for rare meat, 1¼-1½ hours for medium, or 1½-1¾ hours for well-done. Remove lamb from pan, and leave, covered, for 10-15 minutes before slicing.
To make Gravy: Drain all except ¼ cup of pan juices from baking dish. In a small jug, blend flour, Worcestershire sauce and stock, stirring until smooth. Add to juices in dish, stir over medium heat 3 minutes or until the gravy boils and thickens; strain. Serve with sliced lamb.
Tiens, je te les mets ici, peut-être que tu trouveras ce que tu cherches!
Popular Australian Food:
http://www.artistwd.com/joyzine/austral ... index.html
The Australian Recipe Collection...elle souligne qu'elle n'est pas Australienne, mais que son mari l'est :
http://meltingpot.fortunecity.com/georgia/677/recipe/
Australian Food:
http://www.dez1.com/australianfood.html